Saturday, December 20, 2008

Beauty and the Beast (Guzel ve Cirkin)

Ilk tiyatromuza gittik :)

Dun Vancouver'in en soguk gunuydu. 1970lerden beri kaydedilen en dusuk sicaklik, -16. Senede 2-3 kere kar yagan sehirde, suana kadar 3 kere kar yagdi, ertesi gunu erir gider dedikleri kar hala bazi sokaklari kapatiyor. Suanda yine disarida ruzgar ile savurta savurta yagmaya devam ediyor. Su siralar hava durumu haberleri uykuya daliyoruz, sabah hava durumunu internetten kontrol ederek uyaniyoruz. Ay ortalamasi 8 derece, daha biz ay basindan beri 0 derecenin ustunu goremedik.

Burada tiyatro biletleri 2-3 ay oncesinden indirimli olarak alinabliyor. Son anda gitmeye niyetlenirsen ya hic yer bulamiyorsun, ya da %50 daha fazlasina, sag ve sol koselerden kalan yerler alabiliyorsun. Bizim bilet bulabilmemiz biraz sans; araba, ev, ev esyasi, bisiklet...akliniza gelebilecek olan herseyin ilanini bulabileceginiz bir siteden bilet arastirdik (craiglist). Dun icin biri iki biletini satmak istiyordu, aradik, birine soz verdim dedi, bir sonraki gun soz verdiklerim almadi, almak istermisiniz diye mail atti. Pazartesi gunu, eve yakin, sehir merkezinde bir otobus duraginda kirmizi karanfillerimiz ile bulustuk, biletleri aldik :)

Tahmin edecceginiz gibi hava durumunu kontrol etmistik ama baska gune bilet bulma sansimiz yoktu. Is cikisi servis ile tiyatroya gittik, oncesinden birseyler yedik ama yemek yedigimiz yer bile serindi. Zaten hamburgeri de ikiye bolmeyi becerememisler, guzel de yapamamislar, Sedar'in butun tilsimi dustu. Yemek yedigimiz yerden kalktk kosar adimlarla tiyatroya sigindik :)

Oyuna gelebildim sonunda! Guzel ve Cirkin muzikali, Vancouver klasigi, 4 senedir yilbasi donemlerinde sergileniyormus. Salon cok buyuk degildi, ama bos yer de yoktu. Cocuklari ile gelenler, heryastan cifler, genis bir izleyici kitlesi vardi. Disney muzikali oldugundan dili cok anlasilirdi. Sahne kullanimlari, dekorasyonlari ve kiyafetleri cok guzeldi. Sedar ile baska bir dunyadaymisiz gibi hissettik, ilk kez yabanci dilde bir oyun izlemeninde etkisi ile, hersey cok gercek disi geldi saniyorum.

Oyunculardan bir kismi cok bilindik dizilerde de rol aliyormus. Holywood yildizlarini gorduk ama taniymadik, makyajlari guzeldi caniiimmm :)

Ruyadan oyun sonunda Cirkin'in maskesi dustugunde, gercekten cirkin olmasi ile uyandik! Sedar'imin eline su bile dokemez:)

Oyun sonunda oyunclar selam verirken Guzel'i canlandiran oyuncunun, yuzunde roldeki gulusun donmus olmasi cok ilgincti. Acaba normal hayatina da mi boyle guluyor diye dusunmeden edemedim.

Oyun sonrasinda otobuse bindik, ilk kez otobuse bindik :) Sonrasina 10-15 dakika yuruyerek evimize ulastik. Geldigimizde tekrar hava durumunu kontrol ettik tabiki, -11 dereceyi gosteriyordu. hissedilen -18 derece, poff bu ruyadan ne zaman uyanacagiz acaba?

No comments: